فلسفه‌ی قاره‌ای (مختصر مفید)

فلسفه‌ی قاره‌ای (مختصر مفید)

فلسفه‌ی قاره‌ای (مختصر مفید)

وضعیت: غیرفعال
ناشر: ماهی

(جلد 1 از مجموعه‌ی مختصر مفید)

نویسنده : سایمون کریچلی
   ترجمه : خشایار دیهیمی

 

 

درباره‌ی مجموعه‌ی مختصر مفید:

اين مجموعه كه در قطع جيبي به چاپ مي‌رسد، توسط انتشارات دانشگاه آكسفورد و به زبان انگليسي منتشر شده و مجموعه‌اي است كه مي‌خواهد مفاهيم مطرح در عرصه علم و دانش و حتي زندگي روزمره در جهان امروز را براي خوانندگان معمولي و حتي آنهايي كه دانشي در آن زمينه خاص نيز ندارند،توضيح دهد. ترجمه مجموعه «مختصر مفيد» در نشر ماهي توسط احمدرضا تقاء مديريت مي‌شود اما در ميان مترجمان اين سري كتاب‌ها، مترجمان نام آشنايي همچون خشايار ديهيمي نيز به چشم مي‌خورند. كتاب‌هاي اين مجموعه به علت بيان موجز سرفصلي كه براي آن تعيين شده، مي‌توانند منبع و مرجع مناسبي براي دانستن و فهم سريع و مختصر درباره علوم باشند، مجموعه كتاب‌هايي كه درواقع مستعد اين هستند كه نقش يك دايره المعارف را براي علاقه‌مندان ايفا كند.

به سختی می‌توان تعریفی مختصر دربارهٔ فلسفهٔ قاره‌ای ارائه داد که دربرگیرندهٔ تمامی جریان‌های فلسفی پیشین خود باشد. عبارت فلسفهٔ قاره‌ای، مثل فلسفهٔ تحلیلی فاقد معنی ای معین است و فقط می‌تواند به یک شباهت کلی بین فیلسوفان مختلف اشاره داشته باشد.

عبارت " فلسفهٔ قاره‌ای"، در ابتدا برای توصیف برخی برنامه‌های دانشگاهی در دههٔ ۷۰ توسط فیلسوفان انگلیسی زبان استفاده شد، و سپس به مجموعهٔ کلی فلسفه‌های فرانسوی و آلمانی نظیر پدیدار شناسی، اگزیستانسیالیسم، ساختارگرایی و پسا ساختارگرایی اطلاق گردید. با این وجود می‌توان این عبارت (با مفهومی تقریباً مشابه) را در رساله جان استوارت میل در مورد تیلور کالریج در سال ۱۸۴۰ یافت. جایی که میل تجربه گرایی انگلیسی جرمی بنتهام و دیگران در قرن هجدهم را با فیلسوفان متاثر از کانت (تحت عنوان فیلسوفان قاره‌ای) مقایسه می‌کند. این عقیده در اوایل قرن بیستم بار دیگر زنده شد و افرادی هم چون برتراند راسل و جورج ادوارد مور برای توصیف فیلسوفانی که از علوم طبیعی دور مانده‌اند دست به استفادهٔ دوبارهٔ آن زدند. باور این افراد که به تحلیل منطقی و استفاده بنیانی از علوم طبیعی قائل بودند، تحت نام فلسفهٔ تحلیلی شناخته شد. این فلسفهٔ از دههٔ ۳۰ شروع به قدرتمند شدن گرفت. راسل و مور هگلیسم و فلسفه ی‌های وابسته به آن را را مورد نقد شدید قرار دادند و سعی نمودند که جریان جدید خود را جدا کرده و مشخص کنند. راسل شروع این تقسیم بندی و انشعاب را به دوران لاک نسبت می‌دهد.

 

 

مشخصات کتاب فلسفه‌ی قاره‌ای (مختصر مفید)

مشخصات
شناسنامه کتاب
عنوان : فلسفه‌ی قاره‌ای (مختصر مفید)
ناشر : نشر ماهی
نویسنده : سایمون کریچلی
مترجم : خشایار دیهیمی
نوبت چاپ : پنجم
تاریخ انتشار : 1401
نوع جلد و قطع : شومیز - جیبی
تعداد صفحات : 196
شابک : 9789649971698
وزن (گرم) : 150
سایر محصولات مرتبط با این محصول
1,600,000ريال1,440,000ريال
1,500,000ريال1,350,000ريال
1,200,000ريال1,080,000ريال
1,250,000ريال1,125,000ريال
1,300,000ريال1,170,000ريال
شاخه‌ها
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×