امپراتوری (تبارشناسی جهانی شدن)

امپراتوری (تبارشناسی جهانی شدن)

امپراتوری (تبارشناسی جهانی شدن)

وضعیت: موجود
ناشر: قصیده ‌سرا
قیمت:  
4,500,000ريال3,520,000ريال

نویسنده : آنتونیو نگری ،مایکل هارت
   ترجمه : رضا نجف‌زاده


نگری به همراه همکارش مایکل هارت روایت ناتمام انبوه خلق را در اثر دیگرشان، یعنی امپراتوری کامل کردند تا سازوکار امپراتوری را در عصر موسوم به پسامدرن توصیف کنند. به باور نگری تقریبا همه دیگر متوجه این نکته شده‌ایم که ادامه بحث به طرفداری یا علیه پسامدرنیسم- انگار که در آستانه عصری جدید ایستاده باشیم و مشغول تصمیم‌گیری درباره این باشیم که آیا باید وارد شد یا نه-کاری بی‌فایده است چون ما به گونه‌ای بازگشت‌ناپذیر وارد این عصر جدید شده‌ایم. از نظر نگری و هارت «جنگ» وضعیت مسلط و شاکله زیست- قدرت امپراتوری شده و ما در وضعیت جنگ جهانی به سر می‌بریم که در آن نبرد به یک رابطه اجتماعی دائمی بدل شده. نگری و هارت برخلاف هواداران رادیکال دمکراسی مثل موفه و لاکلائو نمی‌پذیرند که تنازع و ضدیت می‌تواند عاملی در جهت اشاعه دمکراسی هر چه بیشتر شود، بلکه آنها وضعیت تنازعی را عاملی مخرب برای دمکراسی می‌دانند. جنگ دوره پسامدرن بی‌زمان و مکان است و بدل به نوعی هستی‌شناسی شده است. این جنگ به دست ماشین‌ها اداره می‌شود و از این‌رو انسان هیچگاه به توحش و خشونت جنگ و مرگ و میر پی نمی‌برد و به فکر حل آن نیست چون اصلا آن‌را درک نمی‌کند.

مولفه اساسی این جنگ شبکه‌ای بودن و ضد مرکز بودن آن است. از نظر این دو در سیاست خارجی ایالات متحده علاوه بر پیگیری منافع ملی مثل دسترسی به نفت ارزان و بازارهای ثابت، نوعی منطق امپراتوری هم دنبال می‌شود مثل منطق حقوق بشر که در راستای تأمین ظاهری منافع عام بشریت ایجاد شده. این دو مولف، در امپراتوری برآنند که الگوی امپراتوری بیش از هر چیز امپراتوری روم است و بازگشت به مفهوم جنگ عادلانه که با دستاویز قرار دادن این مفهوم،جنگ را برای خود مشروع می‌کنند. منطق آمریکا، امروز، منطق امپراتوری روم باستان است که قصد جذب همه اقوام و مردمان را در دل نظم جهانی خود دارد و با توسل به جنگ موانع پیش روی را از سر راه خود بر می‌دارد.

به زعم این دو مولف، ما در عصر جدیدی به سر می‌بریم؛ عصر جهانی‌سازی‌ سرمایه‌داری. هارت و نگری در امپراتوری بیان می‌دارند که فرضیه اساسی ما این است که حاکمیت شکل نوینی یافته و مرکب از مجموعه‌ای از ارگانیسم‌های ملی و فراملی شده و تحت یک منطق واحد فرمانروایی اداره می‌شوند. دوره جدیدی که ما در آن می‌زییم دوره پسامدرن است و تبع آن دوره امپراتوری. نگری معتقد است که امپریالیسم تک مرکز بود ولی امپراتوری نه متمرکز و نه سرزمینی و نه حتی سلسله مراتبی است بلکه قدرت امپراتوری شبکه‌ای است و متراکم. نگری و هارت با بینشی دلوزی سیاست جهانی در وضعیت امپراتوری را به عرصه زیستی (bios) می‌کشانند و از زیست سیاسی سخن می‌گویند و متأثر از فوکو زیست سیاسی را با زیست- قدرت پیوند می‌دهند. از این‌رو همه عرصه‌های زندگی انسان، سیاسی تلقی می‌شود. امپراتوری مبدع جامعه انضباطی و کنترل شده است. در عصر پسافوردیسم کار تنها محدود به محیط کار نیست بلکه سراسر شاکله حسی- رفتاری فرد را می‌پیماید و زیست وی را تحت‌تأثیر قرار‌می‌دهد و منضبط می‌کند.

فهرست مطالب:

پیشگفتار مترجم
سپاسگزاری
مقدمه
بخش اول: سامان سیاسی دوره حاضر
بخش دوم: گذرهای حاکمیت
بخش سوم: گذرهای تولید
بخش چهارم: افول و سقوط امپراطوری

مشخصات کتاب امپراتوری (تبارشناسی جهانی شدن)

مشخصات
شناسنامه کتاب
عنوان : امپراتوری (تبارشناسی جهانی شدن)
ناشر : انتشارات قصیده‌سرا
نویسنده : آنتونیو نگری ،مایکل هارت
مترجم : رضا نجف‌زاده
نوبت چاپ : چهارم
تاریخ انتشار : 1400
نوع جلد و قطع : شومیز - رقعی
تعداد صفحات : 638
شابک : 9789648618938
وزن (گرم) : 600
شاخه‌ها
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×