نیچه و آری‌گویی تراژیک به زندگی

نیچه و آری‌گویی تراژیک به زندگی

نیچه و آری‌گویی تراژیک به زندگی

وضعیت: ناموجود
ناشر: مرکز

نویسنده : حمیدرضا محبوبی‌آرانی

 

در مواجهه با آثار و اندیشه‌های نیچه به‌طور کلی سه رویکرد اصلی وجود دارد؛ در رویکرد اول که بیشتر توسط فیلسوفان هموطن نیچه مانند هایدگر پرداخته شده است، نیچه به‌عنوان یک فیلسوف تراز اول معرفی شده.

رویکرد دوم رویکرد پست‌مدرنیستی است و رویکرد سوم رویکرد فیلسوفان انگلیسی‌زبان است که با ترجمه آثار نیچه به وسیله کاومن آغاز شد. این کتاب رویکرد نوع سوم را در باب اندیشه‌های نیچه اتخاذ کرده در حالی که در کشور ما غالب تفسیرهایی که از نیچه ارائه شده است، در زمره تفسیرهای اول و دوم هستند.
نویسنده بر این باور است که دغدغه اصلی نیچه نه متوجه متافیزیک و معرفت‌شناسی، که بر سر معنا و مفهوم خود زندگی این جهانی، رنج و درد آدمی و نیز بدبینی است؛ درون‌مایه‌ای که در کنار اندیشه باززایی و احیای فرهنگی نو؛ دو درون‌مایه اصلی اندیشه نیچه در نخستین کتابش، زایش تراژدی را فراهم می‌آورند.


کتاب با دیباچه‌ای از پروفسور برنارد ریجینستر از شارحان انگلیسی‌زبان آثار نیچه آغاز می‌شود. فصل نخست کتاب به مساله نهیلیسم در اندیشه نیچه می‌پردازد و سه عنوان را دربر می‌گیرد: 1- آیا زندگی معنایی دارد یا نهیلیسم چیست؟ 2- نهیلیسم از کجا می‌آید؟ و 3- آری گویی تراژیک یا بازارزش‌گذاری همه ارزش‌ها راه رهایی از نهیلیسم. فصل دوم به تقریر بازارزش‌گذاری و بی‌ارزش‌سازی متااخلاقی همه ارزش‌ها می‌پردازد. این فصل نیز دو عنوان را در بر می‌گیرد: الف- نیچه فیلسوف طبیعت‌باور و ب- نیچه فیلسوف ضدواقع باور.


مواجهه با سرگردانی نهیلیستی موضوع فصل سوم است. نیچه دو راه چاره برای مواجهه با سرگردانی نهیلیستی پیش نهاده است: ذهنی‌انگاری هنجارگذارانه و پندارباوری هنجارگذارانه که این دو راه از عناوین فصل سوم هستند. در پایان فصل سوم نشان داده می‌شود هر دو راه چاره در صورت کامیابی راه را برای ظهور مجدد ناامیدی نهیلیستی هموار می‌سازد، چراکه بالاترین ارزش‌های بی‌ارزش شده ما نیز می‌توانند براساس این دو راه چاره دوباره اعتبار و مرجعیت هنجارگذارانه خود را به دست آورند.


عنوان فصل چهارم خواست قدرت چونان مبنای بازارزش‌گذاری محتوایی همه ارزش‌ها است. در این فصل خواست قدرت و مساله تفسیر آن، بدبینی شوپنهاوری و خواست قدرت و لذت‌باوری نو نیچه‌ای بررسی می‌شود. فصل آخر آری‌گویی تراژیک یا بازارزش‌گذاری محتوایی همه ارزش‌هاست. رنج و مرگ و جایگاه آن دو، در بازارزش‌گذاری همه ارزش‌ها، خواست قدرت و بازارزش‌گذاری رنج و نیچه و مساله بازارزش‌گذاری همه ارزش‌ها از عناوین این فصل هستند.

مشخصات کتاب نیچه و آری‌گویی تراژیک به زندگی

مشخصات
شناسنامه کتاب
عنوان : نیچه و آری‌گویی تراژیک به زندگی
ناشر : نشر مرکز
نویسنده : حمیدرضا محبوبی‌آرانی
نوبت چاپ : اول
تاریخ انتشار : 1392
نوع جلد و قطع : شومیز - رقعی
تعداد صفحات : 384
شابک : 9789642131952
وزن (گرم) : 440
سایر محصولات مرتبط با این محصول
شاخه‌ها
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×