یک هفته در فرودگاه

یک هفته در فرودگاه

یک هفته در فرودگاه

وضعیت: غیرفعال
ناشر: چشمه

نویسنده : آلن دوباتن
   ترجمه : مهرناز مصباح
 

آلن‌ دوباتن کتاب‌هایش را زندگی می‌کند و در این زندگی کردن از هیچ کاری دریغ ندارد، درست مثل کتاب «خوشی‌ها و مصايب کار» که به خاطر دنبال کردن سرنوشت ماهی‌های تن سر از جزایر مالدیو درمی‌آورد و برای کشف دنیای تولید و فروش بیسکویت به دورافتاده‌ترین شهرستان‌ها سفر می‌کند. اما نوشتن کتاب «یک هفته در فرودگاه» برای او از همان اولین‌ روز خبرساز بود و سروصداهای بسیاری به‌پا کرد و بعد هم یکی از پُرفروش‌ترین‌های مجله‌ی «آبزرور» و «گاردین» شد.

دوباتن یک هفته مهمان ترمینال شماره‌ی پنج فرودگاه «هیثرو» شد تا این کتاب را درباره‌ی آدم‌ها و رفتن‌ها بنویسد.

دوباتن معتقد است که زندگی مدرن به بهترین صورت در فرودگاه‌ها خلاصه شده‌: «رابطه‌ى بین ‌ملت‌ها، سفر‌های سریع، تخریب محیط‌زیست، مصرف‌گرایی و رویاهای شخصی جهانگردی به‌خوبی در فرودگاه‌ها قابل مشاهده‌ هستند.»

فرودگاه هیثرو به محض پایان يافتن نگارش و انتشار «یک هفته در فرودگاه»، ده ‌هزار نسخه از این کتاب را به مسافرانی که در این فرودگاه رفت‌وآمد می‌کردند، اهدا کرد.

دوباتن درباره‌ی انتخاب یک فرودگاه برای نگارش کتابش گفت: «فرودگاه‌ها همان‌ جایی هستند که آدم‌های نزدیک زندگی‌مان از آن‌جا راهی سفر می‌شوند، مهاجرت می‌کنند و از ما جدا می‌شوند. در عین‌حال فرودگاه به ما اجازه می‌دهد تا فکر کنیم حالا که این‌جا ساعت 3 بعدازظهر است، در گوشه‌ی دیگری از دنیا که اسمش روی لیست پروازها آمده، برای ما جهانى عجیب و ناشناخته وجود دارد و این‌ها همه برای من پُر از هیجان بود و سبب شد یک هفته با زندگی و مفهومش در فرودگاه سروکله بزنم.»

آلن‌ دوباتن هفته‌ها در فرودگاه هیثرو ماند، آن‌قدر که تبدیل به خبرِ یکِ روزنامه‌های انگلیسی‌زبان شد، بسیاری برای گفت‌وگو با او به فرودگاه می‌آمدند و او را در ترمینال شماره‌ی پنج در حالی‌که این‌سو و آن‌سو می‌پلکید، می‌دیدند. همه‌ی این‌ها باعث شد «یک هفته در فرودگاه» تبدیل به یکی از بحث‌برانگیزترین آثار دوباتن بشود، او در گفت‌وگویی که در «نیویورک تایمز» با «دیوید اولین» انجام داده است، دلایل اهمیت فرودگاه را در زندگی روزمره تشریح می‌کند؛ «فرودگاه‌ها برای بی‌صبری آدم‌هاست که به وجود آمده‌اند، وگرنه همان بندرها و کشتی‌ها می‌توانست جواب‌گوی رفت‌وآمد آدم‌ها باشد. و البته فرودگاه جای عجیبی است، چون ناخودآگاه سبب قلیان احساسات می‌شود و احتمالاً این بهترین کاری است که می‌توان در فرودگاه انجام داد. میزان عاطفه‌ی سیالی را که در جهان بروز پیدا می‌کند می‌توان در فرودگاه‌ها سنجید. در لحظه‌ي پرواز حالى روحانی به مسافر و همراهانش دست می‌دهد، انگار که او برای لحظه‌ای به مرگ بیندیشد. كساني كه سال‌هاي سال است ازدواج كرده‌اند و زندگي بدون عشق را پشت سر می‌گذارند، شاید در فرودگاه يك جمله‌ى عاشقانه به همسرشان بگويند. احتمال سقوط هواپيما چيزي است كه بدترين رابطه‌های زناشويي‌ را نيز می‌تواند نجات دهد.»



«یک هفته در فرودگاه» در چهار فصلِ «پیشنهاد»، «عزیمت‌ها»، « بخش ‌هوایی» و «رودها» نوشته شده است. عکس‌هایی که دوباتن با دوربین شخصی‌اش گرفته، درست مثل «خوشی‌ها و مصايب کار»، به فضاسازی خواننده کمک می‌کند.

مشخصات کتاب یک هفته در فرودگاه

مشخصات
شناسنامه کتاب
عنوان : یک هفته در فرودگاه
ناشر : نشر چشمه
نویسنده : آلن دوباتن
مترجم : مهرناز مصباح
نوبت چاپ : دوازدهم
تاریخ انتشار : 1401
نوع جلد و قطع : شومیز - رقعی
تعداد صفحات : 127
شابک : 9786002291936
وزن (گرم) : 140
سایر محصولات مرتبط با این محصول
1,650,000ريال1,403,000ريال
1,550,000ريال1,318,000ريال
شاخه‌ها
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×