شهود زیبایی و عشق الهی

شهود زیبایی و عشق الهی

شهود زیبایی و عشق الهی

وضعیت: غیرفعال
ناشر: کتاب آبی

(هفده مقاله‌ی عرفانی)

 

  نویسنده : تقی پورنامداریان

به کوشش : یاسین اسمعیلی

 

این کتاب که در قلمرو عرفان جای دارد و شامل هفده مقاله عرفانی است، به این مسئله اشاره دارد که انسان برای تقرب به خدا یا من ملکوتی خود، یا رسیدن به تصوف حقیقی و عملی باید به حالت روحی ویژه ای برسد، که به نوعی حالت جنون است، حالتی که شخص را ازفکر هرچه در گذشته و آینده است دور می سازد و در آن فرد مستقل از ذهن می گردد و یا به گفته نویسنده از اسارات عالم عین رها می شود.

هفده مقاله عرفانی جای گرفته در اثر حاضر از گزاره های زبانی و تصوف تا غزلیات مولوی و جایگاه جنون در اندیشه عطار و… را شامل می شود.

 

گزیده ای از کتاب :


عطار، در مجموعه رباعیات -مختارنامه-که ظاهرا او خود آنها را جمع آوری و برحسب موضوع مرتب کرده است می گوید عاشق کسی است که از همه کار جهان بر کنار است و از هر دو جهان گذشته است. پیوسته دلش گرم و دمش سرد و از ناخن پای تا به سر درد است. راه عشق راهی پایان ناپذیر است. راه عشق وقتی به پایان تواند رسید که عاشق جان برافشاند و در میان نباشد. عشقی که توام با درد نباشد عشق ناتمام قدسیان است که فاقد ارزش است. آنکه در راه عشق نگران جان و ایمان است عاشق نیست. « عاشقی از کفر و ایمان برتر است». عشق با درد سبب پالایش انسان از صفات نفسانی می شود و هر حجابی را در نهایت از میان عبد و حق برمی دارد.

بعد از عطار و سنایی، شعر تعلیمی عرفانی با مولانا جلال الدین محمد بلخی به کمال دست نیافتنی رسید. مثنوی معنوی مولوی، نه مثل حدیقه سنایی و اسرار نامه عطار، مجموعه ای از معارف پراکنده عرفانی است که هرکدام جداگانه با حکایاتی کوتاه و بلند در سطح ادراک مخاطبان بیان می شود. و نه مثل الهی نامه و منطق الطیر و مصیبت نامه حاوی داستانی جامع است که در خلال آن مطالب عرفانی و حکایات فرعی کوتاه و بلند بیان و شرح شود. مثنوی طرح سنجیده و از پیش معین قابل شناخت و پیش بینی ندارد. امواج اندیشه ها و حکایت ها که در نتیجه تداعی های نزدیک و دور ذهن مولوی پدید می آیند و درهم می آمیزند و می گریزند طرحی دریاوار به مثنوی می بخشند که خواننده را در میان امواج خود سرگردان و بی اختیار رها می کند. این سرگردانی و بی اختیاری که در موارد بسیار عقل و اراده خواننده را می رباید، وی را در فضایی مقدس شناور می کند که موجد ایمانی قلبی می شود. زبان روشن و صمیمانه مولوی و ابهامی که در نتیجه عدم طرحی از پیش سنجیده و پرش های حاصل از تداعی های ذهنی سرشار از تجربه و معارف بر مثنوی سایه می افکند در پدید آوردن این فضای مقدس سهمی بسزا دارد.

مشخصات کتاب شهود زیبایی و عشق الهی

مشخصات
شناسنامه کتاب
عنوان : شهود زیبایی و عشق الهی
ناشر : کتاب آبی
نویسنده : تقی پورنامداریان
نوبت چاپ : اول
تاریخ انتشار : 1399
نوع جلد و قطع : شومیز - رقعی
تعداد صفحات : 476
شابک : 9786009673155
وزن (گرم) : 530
شاخه‌ها
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×