تاریخ فلسفه‌ی اخلاق (3 جلدی)

تاریخ فلسفه‌ی اخلاق (3 جلدی)

تاریخ فلسفه‌ی اخلاق (3 جلدی)

وضعیت: موجود
ناشر: هرمس
قیمت:  
13,000,000ريال11,700,000ريال

ویراسته : راجر کریسپ
 ترجمه : گروهی از دانش‌پژوهان زیرنظر محسن جوادی


برشی از متن: 

چقدر معقول است که ادعا کنیم اصول بنیادین اخلاق اقتضائات قانون طبیعی هستند؟
وقتی باتلر ادعا می‌کند که اخلاق امری طبیعی است، می‌خواهد بین موضع خود و هابز تمایز بگذارد. بنا بر نظر هابز که نگاه انباشتی محض به طبیعت انسان دارد، اخلاق امری طبیعی نیست، و برخلاف نظر ارسطو، انسان طبیعتاً حیوان سیاسی نیست. جامعه به‌طور طبیعی برای انسان‌ها به وجود نیامده است، هم به این دلیل که انسان‌ها بر سر منابع ناکافی رقابت می‌کنند و هم به این دلیل که برتری‌جو هستند. طبیعت انسان انگیزه و دلیل کافی به او می‌دهد که، در وضع طبیعی، شیوه‌های اخلاقی را همچون ابزارهایی برای حفظ صلح تثبیت کند. اخلاق مانعی را از سر راه اهداف ما برمی‌دارد، نه اینکه به اهداف ما شکل و صورت بدهد. اگر اخلاق باب میل من است به‌خاطر طبیعت و سرشتم نیست، بلکه به سبب پیامدهای ناخوشایند رفتارهایی است که صلح و امنیت را به خطر می‌اندازند.
باتلر دیدگاه هابز را رد می‌کند تا از دیدگاه هاچسن دفاع کند. طبق دیدگاه هاچسن، خود طبیعت انسان است که پشتوانۀ اخلاق قرار می‌گیرد نه شرایط خاص محیطی. از نظر او، نگاه اخلاقی طبیعی است، زیرا نوعی احساس دگردوستانۀ طبیعی است نه صرف ابزاری برای تأمین هدفی دیگر که حتی اگر چنین احساسی وجود نداشت باز هم برای ما جذاب بود. باتلر وجود چنین احساس دگردوستانه‌ای را می‌پذیرد، اما این ادعای هاچسن را که (بر پایۀ قول به اصالت احساس) می‌گوید نگرش‌های اخلاقی ما بر نوعی حس اخلاقی غیرعقلانی مبتنی است رد می‌کند.


دربارهٔ کتاب:

انتشارات آکسفورد از سال‌ها پیش مجموعه‌ای با پیش‌عنوان هندبوک (دستنامه) در موضوعات مختلف منتشر می‌کند که از شهرت و اعتبار علمی زیادی برخوردار است. هدف از نشر این کتاب‌ها در دسترس قرار دادن پژوهش‌های قابل استناد و نیز به‌روز در موضوعی خاص است و مخاطبان اصلیِ آن‌ها استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی‌اند. تاکنون بیش از هزار مورد از این هندبوک‌ها منتشر شده که ده‌ها مورد مربوط به فلسفه است  و در این میان کتاب حاضر دربارۀ تاریخ فلسفۀ اخلاق است. 
ویراستار کتاب، راجر کریسپ، استاد بازنشستۀ دانشگاه آکسفورد است. او در پیشگفتار کوتاهش می‌گوید در اصل این کتاب تاریخ اندیشه‌های اخلاقی یا همان تلاش عقلانی عالمان برای یافتن پاسخ به پرسش اصلیِ اخلاق یعنی «چگونه باید زیست» است. اما مقاله‌ها به گونه‌ای نوشته شده‌اند که تا حد ممکن به حیطۀ کار تخصصیِ فلسفۀ اخلاق یعنی ارزیابی و نقد دیدگاه‌های اخلاقیِ فیلسوفان در موضوعات مختلف هم مربوط‌اند. به‌گفتۀ وی، تلاش شده است تا در گزارش اندیشۀ اخلاقیِ گذشتگان و ارزیابی و نقد آن‌ها تا حد ممکن ربط و نسبت آن‌ها با اندیشۀ امروزیِ اخلاق دیده شود. 
کتاب در دو بخش نظم و نسق یافته است. ۲۸ مقالۀ اول که بخش عمدۀ کتاب را تشکیل می‌دهند به کلیت اندیشۀ یک متفکر یا جریان می‌پردازند و همۀ موضوع‌های مهم اخلاقی را که در آثار آن نویسنده یا آن جریان وجود دارد مطرح می‌کنند. ترجمۀ فارسی این بخش در دو جلد نخست تقدیم خوانندگان می‌شود. اما ۱۱ مقالۀ پایانی به تطوّرات یک موضوع اخلاقی مانند ارادۀ آزاد مطابق با توالی تاریخی آن می‌پردازند که در جلد سوم عرضه می‌شوند. 
 

مشخصات کتاب تاریخ فلسفه‌ی اخلاق (3 جلدی)

مشخصات
شناسنامه کتاب
عنوان : تاریخ فلسفه‌ی اخلاق (3 جلدی)
ناشر : هرمس
نویسنده : راجر کریسپ  
مترجم : گروهی از دانش‌پژوهان زیرنظر محسن جوادی
نوبت چاپ : اول
تاریخ انتشار : 1402
نوع جلد و قطع : شومیز - وزیری
تعداد صفحات : 1448
شابک : 9786004563611
وزن (گرم) : 1910
شاخه‌ها
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×