چگونه می‌نویسم (9 روش از 9 نمایشنامه‌نویس معاصر)

چگونه می‌نویسم (9 روش از 9 نمایشنامه‌نویس معاصر)

چگونه می‌نویسم (9 روش از 9 نمایشنامه‌نویس معاصر)

وضعیت: موجود
ناشر: کتاب ‌خورشید
قیمت:  
950,000ريال836,000ريال

گردآوری : کاظم رهبر

 
«چگونه می‌نویسم» شامل شش کتاب است درباره نوشتن؛ از داستان و نمایش‌نامه و فیلم‌نامه گرفته تا شیوه‌های روزنامه‌نگاری. رهبر، در مقدمه این مجموعه آورده است که تدوین آن به 15 سال پیش برمی‌گردد؛ زمانی که به پیشنهاد او در روزنامه آفتاب امروز ستونی با سرکلیشه «چگونه می‌نویسم» پا گرفت که شامل مطالب کوتاهی به قلم نویسندگان معاصر غربی درباره تجربیات آنها از نوشتن بود. پس از انتشار این مطالب تصمیم بر این می‌شود که این مطالب در قالب کتابی منتشر شود و علاوه‌برآن تجربیات نویسندگان معاصر ایرانی نیز به این مجموعه اضافه شده و به‌این‌ترتیب هر شش ماه یک کتاب آماده و به‌ چاپ برسد، اما تدوین هر کتاب دو سال زمان می‌برد و برخی از تجربیات نویسندگان ایرانی ابتدا در قالب گفت‌وگوی شفاهی انجام شده و مکتوب‌شدنِ آنها وقت‌گیر بوده است.

به‌هرتقدیر این مجموعه امروز در شش جلد و از سوی نشر کتاب‌ خورشید درآمده است. «100 روش از 100 نویسنده معاصر»، «7 روش از 7 فیلم‌نامه‌نویس معاصر»، «14 روش از 14 روزنامه‌نگار معاصر»، «9 روش از 9 داستان‌نویس معاصر»، «17 روش از 17 نویسنده خلاق» و «9 روش از 9 نمایش‌نامه‌‌نویس معاصر» عناوین این شش جلد هستند. این کتاب تمام سطوح و زمینه‌های نوشتن را دربر دارد و چنان‌که در مقدمه نیز آمده است، «کلمه» وجه اشتراک تمام آنهاست، اما از چهره‌هایی که در این کتاب‌ها تجربیات نوشتن خود را با مخاطبان در میان گذاشته‌اند، از داستان‌نویسان غربی می‌توان به این نام‌ها اشاره کرد: برایان آلدیس، استیو فالون، مارگارت فارستر، نانسی هوستون، هیلاری رابینسون، ریموند برگز و... . در حوزه روزنامه‌نگاری معاصر نیز اسامی کسانی چون یونس شکرخواه، عباس عبدی، بهروز بهزادی، سعید لیلاز، ‌احمد بورقانی و چند روزنامه‌نگار غربی ازجمله مارک لندلر و دان رنلی آمده است. علی رفیعی، پری صابری، اسماعیل خلج، محمد چرمشیر و بهروز غریب‌پور نیز در بخش نمایش‌نامه‌نویس معاصر از تجربیات خود در زمینه نوشتن گفته و نوشته‌اند، اما در حوزه ادبیات داستانی نویسندگان مطرحی چون علی‌اشرف درویشیان، محمود دولت‌آبادی، احمد محمود، ابراهیم یونسی و جواد مجابی از شیوه داستان‌نویسی‌شان نوشته‌اند. در بخش فیلم‌نامه نیز اسامی منوچهر طیاب، خسرو سینایی، رابرت مک‌کی و ریچارد اورت به چشم می‌خورد.


برگرفته از روزنامه ی شرق
 
نمایش‏نامه چه ویژگی‏ هایی دارد؟ نویسندگان جوان و علاقه‏ مندان چگونه نمایش‏نامه‏ نویسی را آغاز کنند؟ به‏ جز کتاب‏های آموزشی، یکی از منابع باارزش و یاری‏ کننده، تجربیات نمایش‏نامه‏ نویسانی است که سال‏ها در این حوزه کار کرده‏ اند. در این کتاب 9 نمایش‏نامه‏ نویس باتجربه و نامی در مورد نمایش‏نامه‏ نویسی، طراحی و ساختار آن سخن می‏ گویند: دکتر علی رفیعی، پری صابری، اسماعیل خلج، محمد چرم‌شیر، بهروز غریب‌پور، تری هاجز، ربکا لنکویچ و...
 
بهزاد فراهانی: اگر در همين لحظه به كوچة «دردار» در خيابان «رى» تهران برويد و به كاسب پيرى توجه كنيد كه با مشترى خود گپ مى‏زند، بافت و ساختار كلام او را اين‏گونه مى‏ شنويد: «ديروز رفته بودم بوم‏قلعه، پيش پسر داييم. آنجا يك باغ آلوچه دارد. مى‏ گفت پارسال سرما زده، تمام سردرختى‏ ها ريخته. دلم واسه ‏اش كباب شد.» اين نوع گفت ‏وگو را تا قبل از صادق هدايت، ما در هيچ‏ كجاى ادبيات ايران نمى‏ بينيم.

پری صابری: هيچ‏گاه درصدد مستندسازى زندگى «فروغ فرخزاد»، «سهراب سپهرى» و يا «مولوى» نبوده ‏ام. در نمايشنامه‏ هايم به واقعيت‏ هاى زندگى آنها اشاره كرده ‏ام، امّا هيچ‏گاه نخواسته‏ ام كه دقيقاً لباس‏ هاى دوران آنها را بازسازى كنم. آنچه برايم اهميت داشته و دارد، افكار و انديشه‏ هاى آنان است.

- از متن کتاب-

مشخصات کتاب چگونه می‌نویسم (9 روش از 9 نمایشنامه‌نویس معاصر)

مشخصات
شناسنامه کتاب
عنوان : چگونه می‌نویسم (9 روش از 9 نمایشنامه‌نویس معاصر)
ناشر : انتشارات کتاب‌خورشید
نویسنده : گردآوری : کاظم رهبر
نوبت چاپ : سوم
تاریخ انتشار : 1401
نوع جلد و قطع : شومیز - رقعی
تعداد صفحات : 170
شابک : 9786007131077
وزن (گرم) : 210
شاخه‌ها
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×