یازده نمایشنامه

یازده نمایشنامه

یازده نمایشنامه

وضعیت: ناموجود
ناشر: نیلوفر

نویسنده : ساموئل بکت
   ترجمه : باربد گلشیری
 

سیموئل بکت نویسنده، شاعر و نمایشنامه‌­نویس ایرلندی در ۱۳ آوریل ۱۹۰۶ در دوبلین -ایرلند- به دنیا می‌­آید. درخانواده‌­ای مرفه و مذهبی و خانه­‌ای بزرگ که در باغی در اطراف دوبلین قرار دارد بزرگ می‌­شود، فضایی که بعد‌ها در رمان­‌ها و نمایشنامه­‌هایش انعکاس می‌­‌یابد. از ۱۷ سالگی شروع به آموختن زبان­‌های فرانسه، انگلیسی و آلمانی در کالج ترینیتی دوبلین می‌­‌کند.

در سال ۱۹۲۸ به پاریس عزیمت می‌­‌کند و در مدرسه عالی (école normale supérieur) پاریس نام می‌­‌نویسد. در همان­‌جا است که برای اولین بار با جیمز جویس -نویسنده‌­ای که بیشترین تأثیر را بر او و آثارش دارد- از طریق دوست شاعرش، توماس مک‌گری آشنا می‌­‌شود.

در بیست و سه سالگی مقاله­‌یی به دفاع از جویس به نام «دانته... برونو. ویکو... جویس» می‌­‌نویسد که از متد و آثار جویس در مقابل نقدهایی که سبک او را مبهم و پیچیده می‌­‌خواندند، دفاع می‌­‌کند. سپس اولین داستان کوتاه خود را با نام «پیش فرض» در یک نشریه فرانسوی در سال ۱۹۲۹ منتشر می‌­‌کند.

در سال ۱۹۳۰ اوّلین جایزه ادبی‌اش را برای شعری با عنوان «هُرسکوپ» که الهام گرفته از زندگی دکارت است، کسب می‌­‌کند. آن­گاه به دوبلین باز می‌گردد و به تدریس زبان فرانسه در کالج ترینیتی -کالجی که در آن تحصیل کرده بود- می‌­‌پردازد.

از سال ۱۹۴۹ نوشتن «در انتظار گودو» یکی از مهم‌ترین آثارش را آغاز می‌­‌کند، دو سال بعد رمان «مولوی» (Molloy) را که داستان دو زن داستان­‌نویس است و رمان «مالون می‌­میرد» را می‌­نویسد. «در انتظار گودو» در ۱۹۵۲ منتشر و با موفقیتی چشمگیر مواجه می‌­‌شود.

دهه ۶۰ تغییرات مهمی در زندگی بکت اتفاق می‌­‌افتد، نمایشنامه­‌هایش به روی صحنه می‌­‌روند و در چندین کشور اجرا می‌­‌شوند. بکت موقعیتش را به عنوان یک نمایشنامه‌­نویس مطرح در آوریل ۱۹۵۷ تثبیت می‌­‌کند، یعنی زمانی که دومین اثر مهم­‌اش «آخر بازی» به زبان فرانسه در تئا‌تر رویال لندن به نمایش درمی­‌آید.

بکت نوشتن نمایشنامه­‌های رادیویی را به پیشنهاد BBC در سال ۱۹۵۶ با نمایش رادیویی «همه افتادگان» آغاز می‌­‌کند، از همین زمان نیزمشغول پروژه­‌های سینمایی را با همکاری بوستر کیتون می‌­‌شود.

در سال ۱۹۶۹جایزه نوبل ادبیات به او تعلق می‌­‌گیرد که البته بکت آن را یک فاجعه تلقی کرده و ازدریافت آن خودداری می‌­‌کند. این اتفاق باعث شناخته شدن هرچه بیشتر او، اجرا و انتشار بیشتر آثارش می‌­‌شود. خودداری از دریافت این جایزه بیانگر بی­ میلی و عدم رغبت او برای پذیرفتن تکالیف و وظایفی است که در ارتباط با دریافت این جایزه هستند.

بکت اگرچه نویسنده رمان­­‌هایی چون «مولوی»، «مالون می‌­میرد» یا «غیرقابل نامگذاری» است، اما نام او همواره در جهان تئاتر مطرح است و اورا به عنوان اولین ابزورد نویسی می‌­شناسند که شهرت جهانی کسب کرد.

کتاب حاضر شامل نمایشنامه‌های «بازي بدون كلام1، بازي بدون كلام 2، آمد و رفت، نفس تك‌گويي، Rockaby بداهه اوهايو، catastrople ،nachtand tru و چي كجا» است.

در ابتداي كتاب 11 نمايشنامه مترجم كتاب متن مفصلي را درباره نمايشنامه‌هاي بكت نوشته است. در مقدمه مترجم كه نانوشتن نام دارد درباره نظريه‌هاي ادبي بحث شده است و سپس با پرداختن به جهان بكت و ‌آوردن مثال از نمايشنامه‌هاي وي سعي شده كه خواننده قبل از خواندن نمايشنامه‌ها تصوير روشني در ذهن داشته باشد.

مشخصات کتاب یازده نمایشنامه

مشخصات
شناسنامه کتاب
عنوان : یازده نمایشنامه
ناشر : انتشارات نیلوفر
نویسنده : ساموئل بکت
مترجم : باربد گلشیری
نوبت چاپ : سوم
تاریخ انتشار : 1394
نوع جلد و قطع : شومیز - رقعی
تعداد صفحات : 147
شابک : 9789644483929
وزن (گرم) : 180
سایر محصولات مرتبط با این محصول
1,275,000ريال1,147,500ريال
2,800,000ريال
شاخه‌ها
مقالات مرتبط با محصول
مقاله مرتبط با این محصول وجود ندارد.
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×